Duyurular
Mersin Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Hiçbir şey ayağınıza gelmez; en azından iyi olan hiçbirşey. Herşeyi gidip almanız gerekir.
Sponsorlarımız
17. PEDİATRİK BASİC (TEMEL) BOBATH KURSU İstanbul


17. PEDİATRİK BASİC (TEMEL) BOBATH KURSU, İstanbul,2025

17. PEDİATRİK BASİC (TEMEL) BOBATH KURSU, 2025 yılında İstanbul'da gerçekleşecektir. Serebral palsi riski olan bebekler, serebral palsili çocuklar ve serebral palsili gençler ve benzeri nörogelişimsel çocukluk çağı problemlerinde mezuniyet sonrası nörofizyolojik ve nörogelişimsel temele dayalı tedaviye yönelik mesleki gelişim kursu- Basic (Temel) Bobath Kursu EBTA’nın 2022’de kabul ettiği ve yayınladığı azami kriterlere uygun bir kurstur.
 
ÖN BAŞVURU için;
Ad-Soyad, Başvurulan kurs adı, mezun olunan üniversite ve yılı, çalıştığınız kurum ve şehir, Gsm bilgilerinizi eksiksiz olarak yazıp, bobath@diamed98.com adresine mail atınız.
Kurs 26 kişilik kontenjan ile sınırlıdır. Ön başvuru aşamasında herhangi bir ödeme alınmamaktadır.  Kontenjana dahil olmanız halinde bilgi maili gönderilecektir.
Ülkemizde 17.si düzenlenecek olan 8 haftalık PEDİATRİK BASİC (TEMEL) BOBATH KURSU'nun ayrıntıları sitemizde daha sonra yayınlanacaktır;
 
Kurs Adı: 17. Pediatrik Basic BOBATH Kursu
Kurs Yeri: İstanbul (Kurs yeri daha sonra bildirilecektir)
Katılımcılar: Fizyoterapist, Ergoterapistler, Dil ve Konuşma Terapistleri katılabilir (Kayıt için diploma ibrazı gereklidir)
Kurs Kontenjanı: 26 Kişi
Kurs Dili: Türkçe - İngilizce- (Kurs sırasında İngilizce-Türkçe ardıl çeviri yapılacaktır)
Bu kurs sonrasında; Serebral palsi riski yüksek bebekler, Serebral Palsili çocuklar ve bireyler ve benzeri nörogelişimsel çocukluk çağı problemleri olan çocuklar için BOBATH prensipleri öğrenilir ve sertifikalı Bobath Terapisti unvanını alır. EBTA’nın 2022’de kabul ettiği ve yayınladığı azami kriterlere uygun bir kurstur.
Kurs Süresi: 8 Hafta (40 gün)
 
Kurs Tarihleri: 
1. DÖNEM
1. hafta: / 2. hafta: 12-16 Nisan 2025/ 19-23 Nisan 2025
2. DÖNEM
3. hafta / 4. hafta: 17-21 Mayıs 2025/24-28 Mayıs  2025
3. DÖNEM
5. hafta: / 6. hafta: 5-9 Temmuz 2025/12-16 Temmuz 2025
4. DÖNEM
7. hafta: / 8. hafta: 20-24 Eylül 2025/27 Eylül-1Ekim 2025
  
KURS EĞİTMENLERİ
Josse de Cat, Fizyoterapist, Kıdemli Bobath Eğitmeni, BBTA, Belçika
Belçika Leuven Üniversitesi'nde çalışmaktadır. EBTA başkanlığı yapmıştır. Uzun yıllardır serebral palsili çocuklarda Bobath uygulamaları yanında hareket analizi, Botuluinum toksin uygulamaları, Selektif dorsal rizotomi, yumuşak doku ve kemik ameliyatları ve Baklofen pompa uygulamalarına karar verme, öncesi ve sonrası fizyoterapi programları ve yürüme analizi ile ilgili klinik ve akademik çalışmalarını sürdürmektedir.
Marleen D’hondt, Dil ve Konuşma Terapisti, Kıdemli Bobath Eğitmeni, BBTA, Belçika
Gent Üniversitesi'nde doçent öğretim üyesidir. Konuşma ve dil terapistliği bölümünde akademik ve klinik çalışmalarını yürütmektedir. Serebral palsili çocuklarda yutma ve yemek yeme problemleri ile ilgilenmektedir. Neonatal (yenidoğan) dönemi oral motor problemleri ile ilgilenmektedir. Ayrıca Bobath kurslarında dil ve konuşma terapisti eğitmeni olarak yer almaktadır.
Stefanie Pesant, Ergoterapist, Bobath Eğitmeni, BBTA, Belçika
Serebral Palsi ve diğer birçok engeli olan çocuklarla ilgili bir merkezde çalışıyor. Bir ergoterapist olarak, bir kişinin günlük rutinlerini yerine getirme yeteneğini geliştirmek için bütüncül bir bakış açısına sahiptir. Çalıştığı kurumda ve Bobath kurslarında, öncelikle üst ekstremitelerin geniş kapsamlı işlevi üzerinde çalışmaktadır.
Mintaze Kerem Günel, Fizyoterapist, Kıdemli Bobath Eğitmeni, BTD, Türkiye
Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesinde Profesör öğretim üyesidir. Aynı üniversitede serebral palsi yüksek riskli bebekler, erken çocukluk dönemi nörogelişimsel ve özellikle motor fonksiyon yetersizliği olan çocuklar, serebral palsili çocuklar ve nöromotor çocukluk çağı problemlerinde fizyoterapi ve rehabilitasyon uygulamaları, ICF, postüral kontrol, motor öğrenme araştırma konularıdır. Serebral palside Bobath uygulamaları ile ilgili klinik uygulamalarına ve akademik araştırmalara devam etmektedir. EBTA ikinci başkanı, BTD yönetim kurulu başkanı ve EBTA Bobath kıdemli eğitmenidir.
Feride Bilir, Fizyoterapist, Kıdemli Bobath Eğitmeni, BTD, Türkiye
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR Anabilim Dalı ve İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bilim Dalında Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ve Çocuk Nörolojisi Fizyoterapi Ünitelerinde Riskli bebekler, Serebral Palsi ve tüm gelişimsel bozukluklar alanında klinik ve akademik çalışmalar yapmıştır. İstanbul Üniversitesinden 2012 yılında emekli olduktan sonra kendi kurduğu Erken Müdahale Merkezinde Riskli Bebekler, Serebral Palsi ve çocukluk çağında görülen gelişimsel bozukluklarda Erken Fizyoterapi ve Bobath uygulamaları ile ilgili klinik merkezinde uygulama ve çalışmalarına özel olarak devam etmektedir. BTD yönetim kurulu başkan yardımcısı ve EBTA Bobath kıdemli eğitmenidir.
Cemil Özal, Fizyoterapist, Kıdemli Bobath Eğitmeni, BTD, Türkiye
Başkent Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden 2009 yılında mezun oldu. Bilim uzmanlığı derecesini 2012 yılında, doktora derecesini 2018 yılında aldı. 2019 yılından itibaren Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı ve halen Serebral Palsi ve Pediatrik Rehabilitasyon Ünitesinde akademik ve klinik çalışmalarına devam etmektedir. Serebral Palsi ve benzeri nörogelişimsel durumlar için Bobath Kursları başta olmak üzere çocukluk çağı problemleri ve değerlendirme yöntemlerine yönelik çok sayıda sertifikalı eğitimi tamamladı. Avrupa Bobath Eğitmenleri Derneği- EBTA Bobath eğitmenidir ve Avrupa Çocukluk Çağı Engelliliği Akademisi – EACD Türkiye ulusal koordinatörüdür. Başlıca çalışma alanları, Bobath Terapi uygulamaları ve eğitimi Serebral palsi, nörogelişimsel problemler, çocukluk çağı nörolojik hastalıkları fizyoterapi ve rehabilitasyon uygulamaları ve Serebral Palsi kayıt sistemleridir. BobathTerapistleri Derneği ve Çocuk Fizyoterapistleri Derneği yönetim kurulu üyesidir.
Arzu Yılmaz, Fizyoterapist, Kıdemli Bobath Eğitmeni, BTD, Türkiye
İstanbul Üniversitesi Fizik tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünden mezun olduktan sonra Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Aile Danışma Merkezinde ve bazı hastanelerin yoğun bakım birimlerinde riskli bebekler, serebral palsi ve tüm gelişimsel bozukluklar alanında klinik ve akademik çalışmalar yapmıştır. Riskli bebekler, serebral palsi ve çocukluk çağında görülen gelişimsel bozukluklarda Erken Fizyoterapi ve Bobath uygulamaları ile ilgili klinik uygulama ve çalışmalarına özel olarak devam etmektedir. BTD yönetim kurulu üyesi ve EBTA Bobath eğitmenidir.
 
EĞİTİM SAATLERİ
Eğitim saatleri 09.00–12.00 ile 13.00–17.00 saatleri arasındadır. Öğle arası 1 saattir. Bobath Kursu 320 saati içermektedir. Dersler, kursiyerlerin eline zamanında ulaşacak olan bir ders programı doğrultusunda gerçekleşecektir. Kursiyerler yazılı ve video ödev hazırlamak zorundadırlar. Kursun toplam zamanı hazırlıklar da dahil olmak üzere 320 saattir. Kurs eğitmenlerinin belirlediği ödevler, vaka hazırlama ve sunumları yazılı olarak istenir. Kursiyer istenilen ödevleri hazırlar ve sunar. Vaka sunumları küçük gruplar halinde gerçekleşir.
Temel Bobath Kursu (nörofizyolojik ve gelişim nörolojisi bilimsel temellerine dayalı tedaviye yönelik mezuniyet sonrası mesleki gelişim kursu-Bobath/ çocuk, genç ve erişkinlerin tedavisine yönelik) “Avrupa Bobath Öğreticileri Derneği (European Bobath Tutors Association- EBTA)” 2022 genel şartlarına uygundur.
 
Toplam eğitim saati: 320 saat

 

Konsept ile ilgili genel bilgi (T = Teorik / P = pratik) 

   

Konseptle ilgili bilgilendirme    

3 saat

(T)

Normal Hareket analizi 

3 saat

(T/P)

Sınıflandırma

30 saat

(T/P)

Tonusun regülasyonu 

10 saat

(T/P)

Fasilitasyon

32 saat

(P)

Çocukta normal hareket gelişimi (kaba-ince ve oral motor)

20 saat

(T/P)

Nörofizyoloji, nöroanatomi, nöropatoloji, motor öğrenme. Motor konrol, postural kontrol gibi nörobilim dersleri  

20 saat

(T)

Ergoterapi*  

21 saat

(T/P)

Dil ve Konuşma Terapisi**

15 saat

(T/P)

Ortezleme, yardımcı  ekipman kullanım prensipleri 

9 saat

(T)

Tıp hekimi dersleri ( Ortopedist, çocuk nöroloğu, neonatalist, çocuk genetik uzmanı) 

10 saat

(T)

Konseptin uygulanması  

   

Farklı klinik tiplerin pratik çözümlemesi

27 saat

(P)

Kursiyerlerin sunumları 

15 saat

 (P)

Katılımcıların uygulamaları, katılımcıların değerlendirme ve uygulamalarının kontrolü (klinik çalışma)

35 saat

 (P)

Problem çözme/tedavi planı belirleme 

30 saat

 (P)

     

Kursiyerler yazılı ve video ödev hazırlamak zorundadırlar. Kursun toplam zamanı hazırlıklar da dahil olmak üzere 320 saattir. Kurs eğitmenlerinin belirlediği ödevler, vaka hazırlama ve sunumları yazılı olarak istenir. Kursiyer istenilen ödevleri hazırlar ve sunar. Vaka sunumları küçük gruplar halinde gerçekleşir.
  
Organizasyon ve İletişim: 
Bobath Terapistleri Derneği adına DİAMED KONGRE ORGANİZASYON TURİZM MEDYA LİMİTED ŞİRKETİ
bobath@diamed98.com

 

Bobath Terapistleri Derneği © Copyright 2019  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır.
Top